2024.03.29. - Auguszta

Üvegtésztás zöldségleves

Hozzávalók:

1 l húsleves, 20 dkg sárgarépa, 10 dkg gyökér, 10 dkg gomba, 10 dkg üvegtészta, 3 gerezd fokhagyma, 5 dkg gyömbér, 2 evõkanál halszósz, 1 evõkanál szójaszósz
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A fokhagymát, a gombát és a gyömbért vékonyan felszeleteljük. Egy fazékban kevés zsiradékot forrósítunk, majd az elõbb szeletelteket rádobjuk. 3-4 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, és vékony csíkokra (julienne-re) vágott sárgarépát és gyökeret. 2 evõkanál húslevest rálocsolva (nehogy odakapjon) pár percig együtt pirítjuk a zöldségeket, majd felöntjük a húslével. Hozzáadjuk a halszószt, a szójaszószt, és 10 percig közepes lángon fõzzük. Ekkor lehúzzuk a tûzrõl, beledobjuk az üvegtésztát és pár perc múlva tálaljuk. Sózni nem kell, hiszen mind a szójaszósz, mind a halszósz tartalmaz bõven.
Üvegtésztás zöldségleves
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!