2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Gesztenyés rétes

Hozzávalók:

60 dkg készen vett vajas tészta, 40 dkg gesztenye, 40 dkg alma, 25 dkg cukor, 1 tojás, 5 dkg mazsola, 5 dkg zsemlemorzsa, õrölt fahéj, reszelt csokoládé.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A vajas tésztát kinyújtjuk, kevés margarinnal kenjük meg és összehajtogatjuk. Ajánlatos minden 10 percpihentetés után még kétszer megismételni. Az almát 2 cm-es kockákra vágjuk, és forró vízben 5 percig puhulni hagyjuk. Ezután lapátkanállal kiemeljük, és félretesszük. A gesztenyét megfõzzük, hideg vízzel lehûtjük, a héját eltávolítjuk, és négyfelé vágjuk. 15 dkg cukrot 2 dl vízben, állandó keverés mellett, bõ negyedóra alatt felfõzünk, a gesztenyét fogpiszkáló vagy hústû segítségével belemártjuk és fóliára téve hûlni, hagyjuk.

A tésztát fél cm vastagra nyújtjuk, nedves ruhaszalvétára (konyharuhára) tesszük. Meghintjük fahéjjal és reszelt csokoládéval, egyenletesen elosztjuk rajta az almát és a mazsolát, megszórjuk a maradék cukorral és zsemlemorzsával, majd feltekerjük. A felvert tojással bekenjük a rétes tetejét, majd kivajazott tepsibe téve, középmeleg sütõben 40 percig sütjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!