2024.03.29. - Auguszta

Tejes bableves

Hozzávalók:

1 evõkanál olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 szál sárgarépa, 1 ág kakukkfû, 5 dl tej, 1 doboz fehérbab konzerv, 30 dkg burgonya, egy darab 20 centis póréhagyma, só, darált bors, õrölt szerecsendió, 1 db zöldségleves kocka, 1 db karalábé
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Forrósítsuk fel egy fazékban az olívaolajat, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd pároljuk pár percig. Tegyük hozzá a felszeletelt sárgarépát, a karalábét, a pórét, a felkockázott burgonyát, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy bõven ellepje.

Tegyük bele a kakukkfû ágat, ízesítsük zöldségleves kockával, õrölt szerecsendióval, sóval és kevéske darált borssal. Közepes lángon fõzzük 15 percig, majd adjuk hozzá a leszûrt fehérbab konzervet és a tejet. Forraljunk rajta még egyet, majd forrón tálaljuk.
Tejes bableves
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!