2024.04.24. - György

Görögdinnye leves

Hozzávalók:

2-3 kg görögdinnye, 2 evõkanál lime lé, 2 evõkanál citromlé, 1 piros chili paprika, 1 darabka gyömbér gyökér szeletelve, 1/2 csésze kockára vágott édeskömény (ez nem mag, hanem egy salátaféle), 1/2 csésze menta, 1 sárga vagy zöldpaprika, kockára vágva, 1 piros paradicsompaprika (pritamin) kockára vágva, só, bors, 2/3 csésze fekete áfonya, menta velevek
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Vágd fel a dinnyét, vágd le a héját, távolítsd el a magokat. Pürésítsd egy mixerben. Nyomd át egy szitán, nehogy magok maradjanak benne. Tegyed át a 3/4 részét egy tálba, 1/4 - et hagyjál a mixerben. Ehhez az 1/4 -hez add hozzá a levet, piros chili paprikát és gyömbért, pürésítsd ezt is. Öntsd a mixerbõl a keveréket a dinnyepüréhez. Keverd bele az édesköményt, mentát és paprikákat. Sózza, borsozza ízlés szerint. Hûtsd le, díszítse áfonyával és mentával.
Görögdinnye leves
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!