2024.04.23. - Béla

Birsalma krémleves

Hozzávalók:

3 db birsalma, 2 dl tejszín, 2 db fahéjrúd, 6 szem szegfûszeg, 15 dkg cukor, fél citrom leve, 2 evõkanál étkezési keményítõ, fél rúd vanília, vagy 1 csomag vaníliás cukor, só
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Mossuk meg alaposan a birsalmákat, majd héjával együtt reszeljük bele egy fazékba. Ízesítsük cukorral, fahéjrúddal, szegfûszeggel, csipetnyi sóval, citromlével és a kettévágott vanília babbal.

Öntsünk rá annyi vizet, hogy bõven ellepje. Fõzzük legalább 20 percen keresztül. A keményítõt keverjük el pár evõkanál hideg vízzel, majd sûrítsük be vele a levest. Dúsítsuk tejszínnel, majd jól forraljuk ki.

Vegyük ki a fahéjrudat és a vanília babot, majd merülõ mixerrel pürésítsük, és utána finomlyukú szitán passzírozzuk át. Hidegen és melegen is tálalhatjuk.
Birsalma krémleves
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!