1 kg paradicsom, 1 teáskanál vöröscsili por (õrölt erõs paprika), 1 evõkanál friss gyömbér vagy reszelt száraz gyömbér, 2 fokhagymagerezd, 4 evõkanál mazsola, 2 teáskanál só, 1 hagyma, 1 púpozott csésze cukor, 1 teáskanál összetört nagy kardamom, 1 csésze házi ecet, 1 evõkanál hámozott mandula
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Folyamatosan kavargassuk míg besûrûsödik. Adjuk hozzá az ecetet, cukrot, a megmosott mazsolát és az összetört kardamom magokat, majd az egészet fõzzük 10 percig. Vegyük le a tûzrõl, hagyjuk lehûlni és egy légmentes üvegben tároljuk. Párolt rizzsel és purival tálaljuk.
Jó étvágyat!