2024.04.19. - Emma

Afrikai csirke

Hozzávalók:

4db csirkecomb, só, 1 dl olaj, õrölt zöldbors, kevés fokhagyma
mártáshoz: 1 dl olaj, 5-10 dkg friss gyömbér, (ki milyen erõset szeret) 2 nagy fej vöröshagyma, 20 dkg kockára vágott paradicsom, 1 kanál madrasi curry, 1 pohár kefir, 1 csg bazsalikom levél, 30 dkg szeletelt tök, 1 kanál fûszeres vajkrém
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csirkecombokat két darabba vágjuk, a forró olajon elõsütjük. Sózzuk, borsozzuk apritott fokhagymával füszerezzük. A vékonyra szeletelt tököt a fûszeres vajon megpároljuk, annyira hogy egészben maradjon, majd félretesszük.

Elkészítjük a mártást. Az olajat felforrósítjuk , megpároljuk benne az aprított hagymát,
hozzáadjuk az aprított gyömbért, kockára vágott paradicsomot..Mikor minden összepárolódott fûszerezzük a bazsalikom levéllel, madrasi curryvel.

Ha mártássá kezd összesürüsödni , ízesítjük a kefirrel és lassú tûzön melegítjük. Végén kerül bele az elõsütött csirke.Ezzel rövid ideig még pároljuk. Utolsónak adjuk hozzá a párolt tököt.Ezután már csak összeforgatjuk. Párolt rizst adunk mellé. Nagyon pikáns fûszeres ételt kapunk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!