4db csirkecomb, só, 1 dl olaj, õrölt zöldbors, kevés fokhagyma
mártáshoz: 1 dl olaj, 5-10 dkg friss gyömbér, (ki milyen erõset szeret) 2 nagy fej vöröshagyma, 20 dkg kockára vágott paradicsom, 1 kanál madrasi curry, 1 pohár kefir, 1 csg bazsalikom levél, 30 dkg szeletelt tök, 1 kanál fûszeres vajkrém
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Elkészítjük a mártást. Az olajat felforrósítjuk , megpároljuk benne az aprított hagymát,
hozzáadjuk az aprított gyömbért, kockára vágott paradicsomot..Mikor minden összepárolódott fûszerezzük a bazsalikom levéllel, madrasi curryvel.
Ha mártássá kezd összesürüsödni , ízesítjük a kefirrel és lassú tûzön melegítjük. Végén kerül bele az elõsütött csirke.Ezzel rövid ideig még pároljuk. Utolsónak adjuk hozzá a párolt tököt.Ezután már csak összeforgatjuk. Párolt rizst adunk mellé. Nagyon pikáns fûszeres ételt kapunk.
Jó étvágyat!