20 dkg kuszkusz, 20 dkg datolya, 1 marék tisztított mandula, 1 marék tisztított dióbél, 1 marék tisztított mogyoró, 1 darabka fahéj, 2 szegfûszeg, 20 dkg méz, 2 evõkanál mandulaolaj, 1 citrom reszelt héja
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Ezt követõen egy fazékba vizet forralunk, beletesszük a fahéjat és a szegfûszeget, majd szûrõedényben a kuszkuszt gõzre helyezzük. Fedõt teszünk rá, és fél óráig fõzzük. Közben a mézbõl és 2 evõkanál vízbõl szirupot készítünk. A szirupot óvatosan a kuszkuszba keverjük, hozzáadjuk az olaj felét valamint a citromhéjat és még fél óráig fõzzük. A megpuhult kuszkuszt mély tálba kiöntjük, belekeverjük a datolyát, a diót és a mandulát, majd mogyoróval díszítve tálaljuk.