2024.04.19. - Emma

Édes kuszkusz

Hozzávalók:

20 dkg kuszkusz, 20 dkg datolya, 1 marék tisztított mandula, 1 marék tisztított dióbél, 1 marék tisztított mogyoró, 1 darabka fahéj, 2 szegfûszeg, 20 dkg méz, 2 evõkanál mandulaolaj, 1 citrom reszelt héja
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kuszkuszt tálba téve meghintjük vízzel és ujjainkkal jól összedolgozzuk, hogy magába szívja a vizet. A mûveletet 10 percenként ismételjük meg, összesen háromszor. A datolyát kimagozzuk és ledaráljuk. A mandulát, a dióbelet, a mogyorót 5 percre forrásban lévõ vízbe dobjuk, majd - a mogyorót kivéve - megdaráljuk.

Ezt követõen egy fazékba vizet forralunk, beletesszük a fahéjat és a szegfûszeget, majd szûrõedényben a kuszkuszt gõzre helyezzük. Fedõt teszünk rá, és fél óráig fõzzük. Közben a mézbõl és 2 evõkanál vízbõl szirupot készítünk. A szirupot óvatosan a kuszkuszba keverjük, hozzáadjuk az olaj felét valamint a citromhéjat és még fél óráig fõzzük. A megpuhult kuszkuszt mély tálba kiöntjük, belekeverjük a datolyát, a diót és a mandulát, majd mogyoróval díszítve tálaljuk.
Édes kuszkusz
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!