2024.04.25. - Márk

Gyömbéres-kókuszos sárgarépakrémleves

Hozzávalók:

2 ek olívaolaj, 2 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 cm gyömbér, 500 g sárgarépa, 1 tk só, 600 ml víz (vagy zöldséglé), 100 ml fehérbor, 200 ml maracujalé, 300 ml kókusztej, 1,5 tk koriandermag, õrölt bors, frissen õrölt koriander v. petrezselyem, apróra vágva
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A sárgarépát megtisztítom és darabokra vágom. Nem kell precízen, hisz úgyis pürésítve lesz.
Az olajat egy fazékban felforrósítom, a gyömbért apróbb darabokra vágom, majd beleteszem az olajba és pár percig kissé pirítom. Ezután hozzáteszem a felvágott hagymát, 2 gerezd fokhagymát (a harmadik a végén, frissen kerül bele) és a sárgarépát.

Elkezdem pirítani, de közben néha megkeverem. Úgy lesz jó, ha egy kicsit éppenhogy odakap. Mikor megpuhult, ráöntöm a vizet és kissé összeforralom. Ezzel a módszerrel jobban megtartja az ízét, mintha az elején csak egybeönteném a vízzel.

Ezután a zöldséget botmixerrel összeturmixolom. (A legjobb egy tálba átönteni, a botmixerhez való edénybe kiszedni, és a kész pürét visszaönteni a fazékba, mert a fazékban közvetlenül jóval nehezebb turmixolni és a botmixerhez adott magas poharat direkt erre a célra találták ki. Ez az adag két menetben készen van.)

A pürét visszateszem csöndesen forrni, hozzáöntöm a bort, a marajucalevet és a kókusztejet. Most belenyomom a maradék fokhagymát, beleteszem az õrölt koriandert, sózom és alaposan borsozom.
Gyömbéres-kókuszos sárgarépakrémleves
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!