2024.04.23. - Béla

Hortobágyi húsos palacsinta

Hozzávalók 4 személyre:

8 db sós palacsinta, 3 combból készült csirkepaprikás, 2 dl tejföl
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A paprikásból kiemeljük a combokat, a bõrét eltávolítjuk kicsontozzuk és a húst nagyon apróra vagdaljuk. Két evõkanálnyi tejföllel és annyi paprikás szafttal kevertük össze hogy jól kenhetõ masszát kapjunk.

A palacsintákra simítjuk a húsos tölteléket és egyenként fölcsavarjuk. Kivajazott tûzálló tálba fektetjük a megtöltõd palacsintákat, a paprikás szafttal és a többi tejföllel meglocsoljuk. Forró sütõbe téve 200 C-on 8-20 perc alatt átforrósítjuk. Azon melegében adjuk asztalra, külön tálkára kínálhatunk mellé még tejfölt. Készíthetjük darált sertéshúsból is, vagy bármilyen másféle húsból készült maradék paprikásból.
Hortobágyi húsos palacsinta
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!