2024.04.20. - Tivadar

Burgonyás lángos másképpen

Hozzávalók:

4 evõkanál burgonyapehely, 1 db egész tojás, 2 dl tej, 10-15 dkg finomliszt, 2dl tejföl, 1 csapott teáskanál sütõpor, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, 1csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, késhegynyiszerecsendió-reszelék
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tojást a tejjel habosra verjük. Megfûszerezzük, belekeverjük aburgonyapelyhet, és 10 percig hagyjuk állni. Ezután újból összekeverjük ésannyi lisztet adunk hozzá, hogy galuskasûrûségû legyen. Öt percnyi pihentetésután ismét átkeverjük, majd olajos kézzel féltenyérnyi nagyságú, egy centivastag darabokra szaggatjuk.

Egyenként beletesszük a 180 fokra felhevítettolajba, és 2-3 perc alatt szép pirosra megsütjük. A fölösleges olajatlecsöpögtetjük, illetve mindkét oldalát papírtörülközõvel leitatjuk. Megsózotttejföllel tesszük az asztalra. Igen olcsó, ám nagyon finom és egyszerû vacsora,vagy pedig nagy társaságnak folyamatosan sütve kitûnõ sör- vagy borkorcsolya. Egyszerûen és gyorsan készíthetõ, nagyon olcsó és kiadós.
Burgonyás lángos másképpen
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!