5 tojás, 25 dkg étcsokoládé, 8 dkg vaj, 8 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 8 dkg darált dió, 2 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg fehér tortabevonó csokoládé, vaj és porcukor a formához
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Vízfürdõben felolvasztunk 10 dkg csokoládét. A vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, és egymás után beledolgozzuk a tojássárgákat. Hozzáadjuk a felolvasztott csokoládét, a diót és a zsemlemorzsát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a masszába forgatjuk. A masszát a formákba töltjük úgy, hogy kb. háromnegyedükig érjen.
Egy tepsibe forró vizet öntünk, beleállítjuk a formákat, és a sütõben kb. 30 percig sütjük. A szószhoz a maradék csokoládét (a fehér csokoládét külön) felolvasztjuk. Kistányérokra szétöntjük a barna csokoládét, kevés fehér csokoládét locsolunk rá, és erre borítjuk a puding kuglófokat. Tetejüket 1-1 szem gyümölccsel díszíthetjük.