2024.04.16. - Csongor

Tatárbifsztek

Hozzávalók:

1 kg marha vesepecsenye, vagy gömbölyû felsál, 4 fej közepes nagyságú vöröshagyma, 1,1/2 dkg só, 1 dkg õrölt bors, 2 dkg szép pirospaprika (õrölt), pici erõs paprika ízlés szerint, 8 dkg vaj, egy kis tubus mustár, 3 evõkanál ketchup, 1 ek. worcestershire (ejtsd vuszter) szósz, 6-7 tojássárgája (elhagyható), 1,5-2 dl. étolaj
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A marhahúst hártyáitól megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk, jénai tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a mustárt és leöntjük az olajjal, hogy teljesen ellepje. A jénaira rárakjuk a tetejét és 1-2 napra hûtõszekrénybe tesszük.

Leöntjük a húsról az olajat, hozzákeverjük a finomra vágott hagymát, és lehetõleg apró lyukú rostélyon 2-3 szor átdaráljuk a hagymával együtt. majd hozzá adjuk a fûszereket, a tojássárgákat, vajat és jó alaposan összekeverjük. Pirítós kenyérrel kínáljuk. Bármilyen ital illik hozzá, csak sok legyen!
Tatárbifsztek
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!