4-5 közepes sárgarépa, 1-2 gyökér, kis karalábé, kis zeller, 1 pohár tejföl, ételízesítõ, 1 e.k. liszt, víz
Tejfölös zödségleves
Hozzávalók:
4-5 közepes sárgarépa, 1-2 gyökér, kis karalábé, kis zeller, 1 pohár tejföl, ételízesítõ, 1 e.k. liszt, víz
A zödségeket lereszeljük, vagy robotgéppel legyaluljuk. Kevés olajon megpároljuk, meghintjük sóval, vagy ízlés szerinti levesízesítõvel, felöntjük 1,5 l vízzel. Amikor felforrt, a pohár tejfölbe lisztet keverünk, a forró levesbõl merõkanálnyival felöntjük, majd az egészet kevergetés közben a leveshez öntjük. Vágott petrezselyemmel díszítjük.
Tejfölös zödségleves
4-5 közepes sárgarépa, 1-2 gyökér, kis karalábé, kis zeller, 1 pohár tejföl, ételízesítõ, 1 e.k. liszt, víz