2024.04.25. - Márk

Szûzérmék chilis babraguval, zöldfûszeres rizzsel

Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg szûzpecsenye; 1 fej vöröshagyma; 2 db tv paprika; 2 db paradicsom; 20 dkg konzerv vörös bab; 10 dkg konzerv fehérbab; 15 dkg ketchup; 5 gerezd fokhagyma; 15 dkg konzerv csemegekukorica; 40 dkg párolt rizs; 10 dkg párolt vadrizs; 1 csokor bazsalikom; 1 csokor petrezselyem; 1 csokor metélõhagyma; só; bors; chili paprika; olaj
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A szûzpecsenyét szeletekre vágjuk, kézzel lazítjuk, és nyárs fûzzük. Pálcikánként 3-3 darabot számítunk. Sózzuk, borsozzuk, és forró olajon a húsok mindkét oldalát pirosra sütjük.

A raguhoz a finomra vágott vöröshagymát olajon, kevés sóval megpirítjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát, és a felkockázott paradicsomot. Ízesítjük borssal, chili paprikával, és jól szétfõzzük. Hozzáadjuk a kétféle babot, és ketchupot keverünk bele. A ragut reszelt fokhagymával ízesítjük, és végül hozzákeverjük a csemegekukoricát. Még egyszer felforraljuk.

A körethez összekeverjük a kétféle párolt rizst finomra vágott bazsalikomlevéllel, petrezselyemmel és metélõhagymával.
A rizsköretet formázva tesszük a tányérra, erre tesszük a húsos pálcikákat, és végül a chilis babos ragut merjük mellé. Bazsalikomlevéllel díszítjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!