2024.03.29. - Auguszta

Tárkonyos húsgombócleves

Hozzávalók:

1 közepes vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál olaj, 25 dkg darált sertéshús, 2 tojás, 5 dkg búzadara, fél mokkáskanál õrölt bors, 1 kiskanál ételízesítõ por, 1 liter szûrt húsleves (leveskockából is lehet), 2 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, 2-3 ág friss tárkony (szárított is lehet), fél citrom, csipetnyi porcukor
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Az olajon üvegesre sütjük, kihûtjük, majd a hússal, a tojással és a búzadarával összedolgozzuk. Megborsozzuk, az ételízesítõvel fûszerezzük, lefedve, hûtõszekrényben 30 percig pihentetjük.

A levest fölforraljuk, a húsos masszából nedves kézzel diónyi gombócokat formálunk, és a levesbe dobva gyöngyözõ forralással 20 percig fõzzük. A tejfölt és a lisztet simára keverjük, egy kevés forró levessel hígítjuk, majd a leveshez öntjük. 5 percig fõzzük, végül az apróra vágott tárkonylevéllel fûszerezzük; pár csepp citromlével vagy tárkonyecettel meg a cukorral kellemesen pikánsra ízesítjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!