1 közepes vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál olaj, 25 dkg darált sertéshús, 2 tojás, 5 dkg búzadara, fél mokkáskanál õrölt bors, 1 kiskanál ételízesítõ por, 1 liter szûrt húsleves (leveskockából is lehet), 2 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, 2-3 ág friss tárkony (szárított is lehet), fél citrom, csipetnyi porcukor
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A levest fölforraljuk, a húsos masszából nedves kézzel diónyi gombócokat formálunk, és a levesbe dobva gyöngyözõ forralással 20 percig fõzzük. A tejfölt és a lisztet simára keverjük, egy kevés forró levessel hígítjuk, majd a leveshez öntjük. 5 percig fõzzük, végül az apróra vágott tárkonylevéllel fûszerezzük; pár csepp citromlével vagy tárkonyecettel meg a cukorral kellemesen pikánsra ízesítjük.
Jó étvágyat!