2024.03.29. - Auguszta

Rozmaringos brokkolikrémleves

Hozzávalók:

2 kis fej brokkoli, 3 deci alap csirkeleves, 1 pohárnyi tejszínt, 1 evõkanálnyi apróra vágott, friss rozmaring, só, esetleg kis maréknyi mandula
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elõször rózsáira szedem a brokkolit, aztán az egyik fazekamba kevés vizet öntök és beleteszem az edénybe a kukta fém párolóbetétjét. Erre ültetem rá a brokkolidarabkákat és gyorsan felforralom a vizet alattuk. Utána lefedem a fazekat és pár perc alatt így a gõz úgy puhítja meg a zöldséget, hogy közben egyáltalán nem oldja ki az ízét.

Most jön a turmixgép: beleöntöm az alap csirkelevest, hozzáteszem a puha brokkolit, belekanalazom a tejszínt és összeturmixolom az egészet. Szórok bele evõkanálnyi apróra vágott rozmaringot, ha kell, akkor megsózom és amikor épp van otthon, akkor serpenyõben megpirított mandulát is szórok a tetejére. Zárható dobozba öntöm, készen is van. 1 adag lesz belõle.
Rozmaringos brokkolikrémleves
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!