2024.04.20. - Tivadar

Magyaros muffin

Hozzávalók:

1 tojás, 80 ml olaj, 250 ml joghurt vagy kefír, vagy aludttej, 150 g csípõs kolbász (apróra vágni), fél kaliforniai zöldpaprika (apró kockákra vágva), fél kaliforniai pirospaprika (apró kockákra vágva), 1 gerezd fokhagyma (préselve), 1 kicsi hagyma (apra vágva), 120 g liszt, 150 g kukoricaliszt, 3 teáskanál sütõpor, fél teáskanál só, fél teáskanál csípõs pirospaprika, 50 g reszelt ementáli sajt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tojást az olajjal és a joghurttal kikeverjük, hozzáadjuk a fokhagymát, majd belevegyítjük a lisztes keveréket (a sima és a kukorica lisztbe beleforgatjuk a kolbászt, paprikákat, hagymákat, sajtot, sót, sütõport, pirospaprikát).

Muffin formákba adagoljuk és elõmelegített sütõben sütjük. Lehet fokozni, sõt díszítésként is jó: minden muffinra egy-egy szelet kolbászkarikát teszünk és úgy sütjük meg.
Magyaros muffin

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!