2024.04.24. - György

Burgonyás pogácsa

Hozzávalók:

80 dkg liszt, 3 db tojás, 40 dkg margarin, 5 dkg élesztõ, 1 kg tisztított burgonya
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A 80 dkg lisztbõl, 3 db tojással, az 1 dl langyos tejben megfuttatott élesztõvel és a szükséges mennyiségû tejjel leveles tészta lágyságú tésztát gyúrunk. Az 1 kg megtisztított burgonyát sós vízben megfõzzük, majd áttörjük.

Ha langyos, a margarinnal és kevés sóval jó habosra keverjük. A masszát a kinyújtott tésztára kenjük és hajtogatjuk. Ezután negyedórát pihentetjük, majd újra hajtogatjuk. A mûveletet háromszor megismételjük. Ezután kinyújtjuk, szaggatjuk, és elõmelegített sütõben megsütjük.
Burgonyás pogácsa
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!