2024.03.29. - Auguszta

Tepsis karfiol

Hozzávalók:

kb. 80 dkg karfiol (tisztán mérve), 2 tojás, 2-2 dl tejföl és tej, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 5 dkg vaj vagy margarin, 2 evõkanál liszt, 1 csokor zöldhagyma szárával együtt, 1 csokor petrezselyemzöld, 1-1 teáskanál piros fûszerpaprika és só, 1 mokkáskanál törött fehér bors, késhegynyi õrölt borókabogyó.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A karfiolt gondosan megtisztítom és kis rózsáira szedem. A vajat habzásig hevítem a liszttel, majd a melegített tejjel felöntve, folytonos keverés közben sûrûre fõzöm. Ezután belekeverem a pirospaprikát és az összes fûszert, valamint a megtisztított, nagyon vékony karikákra vágott zöldhagymát zöldjével együtt, valamint a reszelt sajtot. Hagyom langyosra hûlni, végül simára keverem a nyers tojásokkal.

A nyers karfiolrózsákat lapos tûzálló tálba vagy tepsibe terítem, és a sajtos-tojásos keveréket úgy öntöm rá, hogy az lehetõleg elfedje az összes karfiolt. Az edényt beborítom alufóliával, a karfiolt az elõmelegített forró sütõben harminc percig párolom, végül a fedelét levéve, pirosra pirítom. Kockákra vágva tálalom.
Tepsis karfiol
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!