2024.04.25. - Márk

Bableves Szentesné módra

Hozzávalók:

1/2 kg sertés comb, 25 dkg gomba, 1 db sárgarépa, 1 db petrezselyem, 1 kis darab zeller, 25 dkg puha bab (lehetõleg nagy szemû., ha száraz babból készítjük, akkor elözõ este áztassuk be!), 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 kanál õrõlt paprika, 2 kanál olaj, tárkony levél, babérlevél, só, bors, 1 mokkáskanál tárkonyos ecet, 1 db füstölt hús ízû Knorr leveskocka , 1 pohár tejföl, 1 kanál liszt
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A reszelt vöröshagymát és a gombát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockákra vágott húst. Ha a hús kifehéredett, hozzáadunk 1 kanál õrõlt paprikát, összekeverjük, és kb. 1,5 l vízzel az egészet felengedjük.

Ezután beletesszük a babot, a kockákra vágott sárgarépát, petrezselymet és a zellert. Végül hozzáadjuk a fûszereket.(babérlevelet, tárkonyt,sót, borsot, füstölt leves kockát). Ha megfõtt, tejfellel behabarjuk és tárkonyos ecettel ízestjük. Csipetkével dúsíthatjuk.
Bableves Szentesné módra
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!