2024.04.18. - Andrea, Ilma

Frankfurti leves kelbimbóval

Hozzavalók:

500 g kelbimbó (vagy 800 g kelkaposzta), 1,5 l húsleves (kockából), 2 gerezd fokhagyma, 1 mk köménymag, 1 mk majoranna, 2 ek olaj, 2 ek liszt, 1 fej hagyma, 1 kk édesnemes pirospaprika, 2 pár frankfurti vagy füstölt virsli, vagy egyéb füstõlt kolbászféle, 2-3 szál petrezselyem, só, bors, 2 dl tejfõl
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kelbimbót megtisztítjuk (a kelkáposztát megmossuk és ujjnyi csíkokra vágjuk). A forrásban levõ húslevesbe dobjuk, majd teatojásba zárva hozzáadjuk a fokhagymát köménymagot és a majorannát. Fedõ alatt, mérsékelt tûzön puhára fõzzük.

Az olajon világospirosra piritjuk a lisztet, elkeverjük a reszelt hagymával, 1 perc múlva a pirospaprikával, aztán 1 dl hideg vizzel. A lassú forrásban lévõ leveshez adjuk, és 10 percig fedõ nélkül szeliden forraljuk, hogy rántásízet elveszítse, végül ízlés szerint utánasozzuk, a teatojást eltávolítjuk.

A virslit felkarikázzuk, a levesbe tesszük, és további 4-5 percig forraljuk. Tetejét meghintjük vágott petrezselyemmel. Tálaláskor minden tányér aljára 1-2 ek tejfölt simítunk, és arra mérjük a forró levest.
Frankfurti leves kelbimbóval
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!