2024.04.23. - Béla

Sajtos-sonkás gombaleves

Hozzávalók:

15 dkg gomba, 10 dkg füstölt sajt, 10 dkg gépsonka, 6 dl csirkehúsleves (leveskockából is jó), 1 dl tejszín, 1 kis fej vöröshagyma, 2 evõkanál olaj, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evõkanál liszt, ízlés szerint õrölt fehér bors, szerecsendió és só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A sonkát metéltre vágom. A gombát tisztítás után felszeletelem, a megmosott petrezselyemzöldet felaprítom, a hagymát finomra vágom. A tejszínt a liszttel simára keverem.

A forró olajban a hagymát üvegesre pirítom, hozzáadom a gombát, és meghintem a fûszerekkel. Fedõ alatt saját levében puhára párolom, majd zsírjára sütöm. Felengedem a húslevessel, belekeverem a sonkát, és hozzáöntöm a lisztes tejszínt. Jól kiforralom, végül hozzáteszem a petrezselyemzöldet. Jól összekeverem, és a tányérokba osztott reszelt sajtra tálalom.
Sajtos-sonkás gombaleves
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!