2 csirkecomb vagy 1 mell (kb. 30 dkg), 1 közepes fej hagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál olaj, 1 kávéskanál pirospaprika, 25 dkg burgonya, 25 dkg zöldborsó, 2 dl tejföl, 1 kávéskanál liszt, 1 kis csokor kapor
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a húst, kissé megpirítjuk. Meghintjük a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, a fokhagymát, sóval és borssal ízesítjük, fedõ alatt puhára pároljuk, azaz pörköltet készítünk.
Közben meghámozzuk, megmossuk, apróra felkockázzuk a burgonyát, és külön edényben a zöldborsóval együtt enyhén sós vízben puhára fõzzük. Levével együtt a “pörkölthöz” adjuk. Elkeverjük a tejfölben a lisztet, behabarjuk vele a levest, ha szükséges egy kevés vizet adunk hozzá. Utánasózzuk, borsozzuk, jól összeforraljuk. A kaprot leöblítjük, apróra vágjuk, elkeverjük a kész levesben