2024.04.18. - Andrea, Ilma

Zöldborsós csirkeleves

Hozzávalók 4 személyre:

2 csirkecomb vagy 1 mell (kb. 30 dkg), 1 közepes fej hagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál olaj, 1 kávéskanál pirospaprika, 25 dkg burgonya, 25 dkg zöldborsó, 2 dl tejföl, 1 kávéskanál liszt, 1 kis csokor kapor
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A húst megmossuk, kicsontozzuk, lenyúzzuk, apróra felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A zöldpaprikát felkarikázzuk, a paradicsomot meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, átnyomjuk.

Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a húst, kissé megpirítjuk. Meghintjük a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, a fokhagymát, sóval és borssal ízesítjük, fedõ alatt puhára pároljuk, azaz pörköltet készítünk.

Közben meghámozzuk, megmossuk, apróra felkockázzuk a burgonyát, és külön edényben a zöldborsóval együtt enyhén sós vízben puhára fõzzük. Levével együtt a “pörkölthöz” adjuk. Elkeverjük a tejfölben a lisztet, behabarjuk vele a levest, ha szükséges egy kevés vizet adunk hozzá. Utánasózzuk, borsozzuk, jól összeforraljuk. A kaprot leöblítjük, apróra vágjuk, elkeverjük a kész levesben
Zöldborsós csirkeleves
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!