Elõzõ este a tejbe belekeverjük a megtisztított és szétzúzott fokhagymát, majd a borssal ízesítjük. A sonkát egyformán fél centi vastag szeletekre vágjuk és a tejbe beletesszük. Az edényt lefedjük, és másnapig a hûtõszekrényben tartjuk.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Az étel készítése elõtt a szeleteket kivesszük a fûszeres tejbõl, és lisztbe mártjuk, majd a felvert tojásban megforgatjuk. Reszelt sajtban meghempergetjük. Ezután ismét beletesszük a tojásba, végül a zsemlemorzsában megmártva 170 fokra felhevített olajban 3-4 perc alatt szép pirosra megsütjük. Vigyázzunk, hogy az olaj ne legyen forróbb, mert a sajt keserûvé válhat! Bármilyen friss salátával nagyon finom. Burgonyapüré illik mellé. Csak melegen jó igazán. Egyszerûen készíthetõ finom étel.
Hozzávalók:
40 dkg fõtt, sovány füstölt tarja
fél liternyi tej
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál törött fekete bors
kevés liszt
2 db egész tojás
10 dkg reszelt parmezán sajt
10 dkg zsemlemorzsa
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!