2024.04.24. - György

Cukkinis Lasagne

Hozzávalók:

10 levél Barilla Lasagne, 500 g cukkini, 200 g lágy sajt vagy krémsajt, 200 g kemény sajt, 40 g vaj, 1 kis fej vöröshagyma, 3 evõkanál extraszûz olívaolaj, 2 evõkanál apróra vágott petrezselyem, 2 mogyoróhagyma, só ízlés szerint, bors ízlés szerint
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Lobogó sós vízben pár perc alatt kettesével megfõzzük a lasagne-leveleket, majd lecsepegtetjük. A megtisztított cukkini végeit levágjuk, majd az egyik felét karikára, a másik felét csíkokra vágjuk.

Nagyon apróra vágjuk a hagymát és a mogyoróhagymát. Felezzük meg, helyezzük el két serpenyõbe, hozzáadva fele-fele arányban az olajat és a vajat. Az egyik serpenyõbe tegyük bele a kerekre vágott cukkinit, a másikba a csíkokra vágott cukkinit. Pirítsuk meg, adjunk hozzá sót, borsot és petrezselymet. Amennyiben szükséges, adjunk hozzá néhány kanál vizet. Tegyük át a csíkokra vágott cukkinit egy másik tálba, és adjuk hozzá a krémsajtot, keverjük össze.

Két levél lasagnét helyezzünk egy kivajazott, hõálló edénybe, tegyünk rá a krémsajtos cukkinit, majd helyezzünk rá másik két levél lasagnét, arra a kerekre vágott cukkinit és a reszelt kemény sajtot. A rétegezést addig ismételjük, amíg elfogy a lasagne, majd a tetejére krémsajtos cukkinit teszünk. Végül szórjuk meg a maradék reszelt sajttal, és sütõben süssük 200 fokon 20 percig.

Cukkinis Lasagne
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!