fél kg liszt, 7 tojás sárgája, 1 g só, 3 dkg élesztõ, 23 dkg porcukor, 2,5 dl tej, 20 dkg vaj, 20 dkg õrölt mandula, 20 dkg dió, 2 dl tejszín
Darázsfészek
Hozzávalók:
fél kg liszt, 7 tojás sárgája, 1 g só, 3 dkg élesztõ, 23 dkg porcukor, 2,5 dl tej, 20 dkg vaj, 20 dkg õrölt mandula, 20 dkg dió, 2 dl tejszín
Az élesztõt felfuttatjuk a cukros tejben, hozzákeverünk egy kevés lisztet és kelni hagyjuk. A lisztet, tojás sárgákat, sót, élesztõt, 3 dkg cukrot jól összegyúrjuk, és miután megkelt, kinyújtjuk, megkenjük a vajjal kevert cukorral, mandulával, dióval. Henger alakúra csavarjuk, felszeleteljük, és megsütjük vajjal bélelt tepsibe.
Darázsfészek
fél kg liszt, 7 tojás sárgája, 1 g só, 3 dkg élesztõ, 23 dkg porcukor, 2,5 dl tej, 20 dkg vaj, 20 dkg õrölt mandula, 20 dkg dió, 2 dl tejszín