2024.04.24. - György

Padlizsános pizza

Hozzávalók:

30 dkg pizzatészta, 1 padlizsán, 10 dkg padlizsánkrém, 15 dkg sajt, 2 gerezd fokhagyma, 4 evõkanál olaj, 4 dkg apróra vágott parmezán sajt, 4 mentalevél, 1 evõkanál balzsamecet, õrölt bors, só
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük, a kalapját levágjuk, húsát fél cm vastagon felkarikázzuk. Sóval meghintjük, és szitán 10 percig állni hagyjuk. A mentaleveleket apróra vágjuk. A padlizsánkrémet, a sajtot, a zúzott fokhagymát, a mentát meg az olajat összekeverjük, és sóval, borssal ízesítjük.

A padlizsánokat konyhai papírtörlõre szedjük, hogy a nedvességet felitassuk. A tésztát kerek formába simítjuk, a padlizsános krémmel megkenjük, rárakjuk a padlizsánkarikákat, a parmezánnal megszórjuk, és sóval, borssal meghintjük. Végül meleg sütõben megsütjük. Amikor kész, a balzsamecettel meglocsoljuk, és langyosan tálaljuk.


Padlizsános pizza
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!