2024.04.19. - Emma

Francia diótorta

Hozzávalók:

5 tojás, 25-25 dkg cukor és õrölt dió, 2 evõkanál rum, 10 dkg kukoricaliszt, 5 dkg vaj, só;
a tetejére: 3 evõkanál baracklekvár, 12 gerezd dió, a forma kikenéséhez, vaj
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a rumot és a diót. A lisztet a vajjal simára keverjük. A tojásfehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd ezeket is a tésztába dolgozzuk.

Végül kivajazott kerek formába simítjuk, és készre sütjük (tûpróbával ellenõrizzük: akkor jó, ha a tészta már nem ragad a beleszúrt tûre). Amikor kész, rácsra borítjuk, a lekvárral megkenjük, és diógerezdekkel díszítjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!