2024.03.29. - Auguszta

Magyaros rakott csirke

Hozzávalók:

margarin, burgonya, csikemell filé, hagyma, paprika, paradicsom, karfiol, vagy brokkoli, só, bors, tejföl, tojás, víz.

bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Egy nagyobb jénai edény szükséges,amit kivajazol körben szépen,karikára vágod a hozzávalókat,a burgonyát,paprikát,hagymát,és szeletekre a húst.A karfiolt vagy brokkolit sós vízben fõzd elõ,félpuhára.És már csak össze kell rakni.Burgonyát sorba,mint a rakott burgonyánál,sózod,majd rá a hagymaréteg,a hús,azt sózod,borsozod,majd paradicsom és paprika réteg.

A tetejére tedd rá a karfiol darabokat vagy brokkolit. Egy felvert tojást,egy jóadag tejföllel,vízzel,és sóval simára keversz,és ezt ráöntheted a tetejére. Vaj darabkákat is dobálj még rá! Lefedve vagy fóliázva süsd kb egy órát,anélkül még negyed órát,hogy a teteje is piruljon.Kész is!nem kell semmi mellé!


Magyaros rakott csirke
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!