2024.03.29. - Auguszta

Rákóczi túrós lepény

Hozzávalók:
a tésztához: 15 dkg liszt, 10 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 1-2 evõkanálnyi víz, 1 csipetnyi só,
a töltelékhez: 33 dkg tehéntúró, 10 dkg cukor, 3 dkg búzadara, 1 dkg vaníliáscukor, 3 tojás sárgája, 5 dkg mazsola, lekvár,
a habhoz: 3 tojásfehérje, 15 dkg kristálycukor, 2 evõkanálnyi piros lekvár
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tészta alkotóit keverd össze, majd nyújtsd ki, helyezd tepsibe (sütõpapírra) és 180 Celsius-fokos sütõben félig süsd meg. Közben a töltelék anyagait is keverd össze. A félig sült tésztát kend meg vékonyan lekvárral, terítsd rá a tölteléket, és tedd vissza a meleg sütõbe, hogy szikkadjon. A tojásfehérjéket a cukorral verd kemény habbá, és simacsöves nyomózsákkal (vagy, ha az nincs, egy kivágott sarkú nylonzacskó segítségével) rácsozd be habbal a túró tetejét. Hintsd meg porcukorral, és 150 Celsius-fokos sütõben kb. 15 percig süsd. Ha kész, díszítsd lekvárcsíkokkal a tetejét.


Rákóczi túrós lepény
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!