Hozzávalók: 1, 5 kg karfiol, 20 dkg sonka, 1 csomó petrezselyem, 10 dkg vaj, 4 dl tejföl, 20 dkg reszelt sajt, só, õrölt fehérbors, rozmaring, kakukkfû, 3 tojás, zsemlemorzsa.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfõzzük, lecsurgatjuk. A tojásokat keményre fõzzük, meghámozzuk, hosszában 4 felé vágjuk. Egy tûzálló tálat kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával. Belerakjuk a karfiolt, közé a tojásdarabokat, rászórjuk az apróra vágott sonkát és a petrezselymet. Közben sózzuk és a többi fûszerrel fûszerezzük. Rámorzsoljuk a vajat, ráöntjük a tejfölt, a tetejére szórjuk a reszelt sajtot. Étkezés elõtt a sütõben addig forrósítjuk, amíg a sajt megolvad, és pirulni kezd.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!