2024.04.20. - Tivadar

Csõtészta csirkemájas raguval

Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg csirkemáj (szív nélkül), 1 kis fej vöröshagyma, 6-8 zsályalevél, 1 ágacska rozmaring (10 cm-es), 1 kis konzerv hámozott paradicsom, 1 dl húsleves (kockából), 1 kis konzerv paradicsompüré, 2+2 evõkanál olaj, 3 dkg margarin, 10 dkg darált hús, 40 dkg rövid csõtészta, 4 dkg reszelt parmezán sajt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elõkészítés: A csirkemájakról letisztítjuk a hártyákat és a zsiradékot, majd megmossuk, lecsepegtetjük, és elkaparjuk, vagy apróra felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk, a zsályát és a rozmaringot leöblítjük, ez utóbbi levélkéit lecsipkedjük, és az egészet finomra vágjuk. A paradicsomot lecsepegtetjük, felaprózzuk. Elkeverjük a húslevesben a paradicsompürét.

Elkészítés: Felforrósítunk 2 evõkanál olajat és a vajat/margarint. Rádobjuk a zsályás-rozmaringos hagymát, kissé megsózzuk, majd fedõ alatt, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst és a májat, élénk tûzön 2-3 percig pirítjuk, aztán elkeverjük a paradicsommal és paradicsomos húslevessel. Ízlés szerint borsozzuk, és fedõ alatt, lassú tûzön 1 órán át pároljuk (minél tovább fõ, annál finomabb!). Ha levét elfõné (nem szabad nagyon sûrûnek lennie), egy kevés vízzel pótoljuk, végül utánasózzuk, borsozzuk. Enyhén sós, lobogva forró vízben kifõzzük a tésztát, leszûrjük, mély tálba csúsztatjuk, és azonnal összekeverjük a maradék 2 evõkanál olajjal. Mélytányérokba szedjük, tetejükre halmozzuk a ragut, és azonnal tálaljuk-fogyasztjuk. A reszelt sajtot külön tálában kínáljuk hozzá.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!