Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Elkészítés: Felforrósítunk 2 evõkanál olajat és a vajat/margarint. Rádobjuk a zsályás-rozmaringos hagymát, kissé megsózzuk, majd fedõ alatt, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst és a májat, élénk tûzön 2-3 percig pirítjuk, aztán elkeverjük a paradicsommal és paradicsomos húslevessel. Ízlés szerint borsozzuk, és fedõ alatt, lassú tûzön 1 órán át pároljuk (minél tovább fõ, annál finomabb!). Ha levét elfõné (nem szabad nagyon sûrûnek lennie), egy kevés vízzel pótoljuk, végül utánasózzuk, borsozzuk. Enyhén sós, lobogva forró vízben kifõzzük a tésztát, leszûrjük, mély tálba csúsztatjuk, és azonnal összekeverjük a maradék 2 evõkanál olajjal. Mélytányérokba szedjük, tetejükre halmozzuk a ragut, és azonnal tálaljuk-fogyasztjuk. A reszelt sajtot külön tálában kínáljuk hozzá.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!