2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Stíriai metélt

Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 22 dkg liszt, 4 tojás, 2 dl tejföl, 1 dl tej, 8 dkg vaj, 12 dkg cukor, 3 dkg zsemlemorzsa, 1 csomag vaníliás cukor, reszelt citromhéj, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az áttört túróhoz hozzáadjuk a lisztet, 1 tojást, csipetnyi sót, majd ráöntünk egy-két kanál tejfölt, és kézzel összegyúrjuk, hogy közepes keménységû tésztát kapjunk. Kinyújtjuk és ujjnyi vastag metéltre vágjuk.

Vaníliás cukorral ízesített tejet forralunk, megfõzzük benne a tésztát, majd leszûrjük, lecsepegtetjük. Keverõtálba tesszük a tojás sárgákat, hozzáadjuk a vajat, a cukrot és a reszelt citromhéjat. Habverõvel kikeverjük, majd belekeverjük a maradék tejfölt.

A tésztát beletesszük a mártásba, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert fehérjét. Kivajazott, zsemlemorzsával kihintett tûzálló tálba öntjük, és közepes hõmérsékletû sütõben lassan sütjük, hogy a tészta belseje is átsüljön.

A kész metéltet adagokra vágjuk, lapátkanállal tálra tesszük, majd porcukorral meghintjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!