2024.04.19. - Emma

Faszénen sült alma

Hozzávalók: 4 alma, 4 evõkanál dióbél, 2 evõkanál mandula, 2 evõkanál cukor, 1 evõkanál triple sec, 2 evõkanál vaj, 8 gombóc karamellfagylalt, tejszínhab.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az almát megmossuk, a magházát kiszedjük, és mélyedést vájunk a közepébe. Az almát középen 1-2 mm mélyen körbevágjuk, hogy grillezés közben ne tudjon berepedni a héja. A töltelékhez a diót durvára vágjuk, a héjától megtisztított mandulát ledaráljuk, és összekeverjük a cukorral. Hozzáöntjük a triple sec-et, és a keveréket a magház üregébe nyomkodjuk. Úgy adagoljuk, hogy maradjon töltelék az almák tetejére is.

Az alufóliát duplán vesszük, és négyzet alakúra hajtogatjuk. Megkenjük olvasztott vajjal, belecsomagoljuk az almát, és a tetejét jól összezárjuk, hogy ne maradjon sehol sem nyílás. A fóliába csomagolt almákat faszénparázs fölé sorakoztatjuk, és fél óra alatt puhára grillezzük. Tányérokra tesszük, és óvatosan kinyitjuk a fóliát, nehogy a gõz megégesse a kezünket. Amikor a fóliát eltávolítottuk, az alma mellé 2-2 gombóc karamellfa-gyit adunk. Tetejüket tejszínhabbal díszítjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!