Hozzávalók: 1 dl Bertolli Extra Vergine Originale olívaolaj, 1 db kisebb méretû sütõtök, 2 szál sárgarépa, 1 db karlábé, 1 szál petrezselyemgyökér, 2 kis darab póréhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 kisebb zellergumó, 3 db babérlevél, 4 ág kakukkfû, 3 szál rozmaring, só, bors.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A zöldségeket tisztítsuk meg, szeleteljük fel és tegyük egy nagy tálba. Locsoljuk meg az olívaolajjal, adjuk hozzá a babérlevelet, morzsoljuk rá a rozmaringot és a kakukkfüvet. Keverjük össze, majd az egészet borítsuk egy nagy tepsibe. Érdemes a tepsi aljára egy sütõpapírt tenni, így nem ragad majd le. Tegyük 180-190 °C-os sütõbe és pirítsuk 40-50 percig.
Ha elkészült, lapátoljuk egy nagy fazékba, öntsünk rá 2-3 liter zöldséglevest vagy vizet és 2-3 darab zöldségleveskockát, sóval és õrölt borssal ízesítsük. Fõzzük 10 percig, vegyük ki belõle a babérlevelet és kézi mixerrel pürésítsük.
Forrón leveses tálkákba tálaljuk, tetejét díszíthetjük kevéske tejföllel és friss kakukkfûvel.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!