2024.04.19. - Emma

Sonkás-zöldséges rizs

Hozzávalók: 20 dkg rizs, 20 dkg fõtt sonka, 10 dkg sajt, 10 dkg gomba, 10 dkg zöldborsó, 3 paradicsom, 1 vöröshagyma, 1 sárgarépa, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomó zöldpetrezselyem, néhány szál sáfrány, 5 dl zöldségleves − készítheted leveskockából, 1 evõkanál olaj, só, bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Vágd apróra a hagymákat, a gombát és a sárgarépát szeleteld fel. A sonkát vágd kockákra, a sajtot reszeld le, a petrezselymet aprítsd fel. A paradicsomot vágdosd be, forrázd le, majd hámozd meg, és vágd apróra. A hagymákat párold üvegesre a forró olajban, majd add hozzá a rizst és a sonkát, és együtt pirítsd. A sárgarépát, a gombát, a paradicsomot és a zöldborsót is tedd hozzá, majd öntsd fel a levessel. Sáfránnyal és sóval ízesítsd. A zöldséges rizst lefedve, alacsony hõfokon fõzd körülbelül 20 percig. Ezután keverd hozzá a reszelt sajtot és fõzd még 5 percig. Tálalás elõtt szórd meg petrezselyemmel.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!