2024.04.16. - Csongor

Kacsamell sajttal, almával

Hozzávalók: 2 kacsamell, 2 alma, 1 evõkanál cukor, 5 dkg vaj, 20 dkg natúr krémsajt, 1 dl édes fehérbor, 1 evõkanál olívaolaj, só, frissen õrölt fekete bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A cukrot kevés olívaolajba szórjuk, és állandóan kevergetve karamellizáljuk. A folyékony karamellbe beletesszük a kacsamellet, és puhára pároljuk. Szükség esetén egy kis vizet is adunk hozzá. Hozzáöntünk egy kevés bort, sóval, borssal fûszerezzük, és a húst megsütjük benne. Ha már minden oldala megsült, kivesszük a serpenyõbõl, és melegen tartjuk.

A visszamaradt lébe beletesszük a magházától megszabadított, meghámozott és kockákra vágott almát, puhára pároljuk, majd tálra szedjük. A natúr krémsajtot összekeverjük a maradék mártással, és egyet forralunk rajta. A kacsamellet felszeleteljük, tálra tesszük, párolt almával és sajtmártással körítjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!