2024.04.25. - Márk

Almás-diós muffin

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 25 dkg cukor, 12 dkg margarin, 2 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, kb. 5 kávéskanál sütõpor, 2 közepes méretû (Gála) alma, fél csésze õrölt dió.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A margarint mikróban kicsit megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot, utána pedig a tojásokat. Félre tesszük. Külön tálban összekeverjük a lisztet és a sütõport.

A sütõporos liszthez hozzáadjuk az elsõ lépésben elkészített masszát, majd a meghámozott és lereszelt almát, és a diót hozzáadjuk. A sütõt 200 fokra kapcsoljuk, elõkészítjük a muffinformákat. Az elõmelegített sütõben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!