2024.04.16. - Csongor

Nyúlmájjal töltött pulykamell, joghurtos brokkolisalátával

A pulykamell-filét késsel szétnyitjuk úgy, hogy egy lapot kapjunk belõle. Kiálló széleit levágjuk, a húst kb. 1 cm vastagságúra gyengén kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. A levágott részeket kétszer átdaráljuk, hozzáadjuk a tojásfehérjét, a tejszínt, kevés sót és borsot, s keverõkanállal vagy habverõvel péppé keverjük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A pépet vékonyan felkenjük a pulykafilére. Az elõzõleg konyakkal, kakukkfûvel, borssal, majoránnával bepácolt és néhány órára hûtõbe tett nyúlmájat lecsepegtetjük, feldaraboljuk és a pulykamell felénk esõ részére hosszában, tömören felhalmozzuk, a húst felgöngyöljük.

A pulykamell-filét elõbb szorosan folpack fóliába, majd alufóliába tekerjük, a két végét gondosan lezárjuk. Delikáttal ízesített, lassan, gyöngyözve forró vízbe tesszük, és a hús vastagságától függõen 20-40 percig pároljuk. Ha kész, hideg (jeges) vízbe tesszük és kihûtjük. Miután hideg elõétel, tanácsos a felhasználás elõtti este elkészíteni, s hûtõbe tenni, mert a tekercs így jól kifagy, megköt és könnyû szeletelni.

A körítéshez a brokkolit késhegynyi szódabikarbónával - hogy zöld maradjon - 2-3 percig fõzzük, leszûrjük és kihûtjük. A joghurtot sóval, fehér borssal, citromlével, csipetnyi cukorral és olajjal összekeverjük, tálaláskor a pulykamell-szeletek mellé halmozott brokkolira öntjük.

Hozzávalók 5 személyre: 50 dkg pulykamell-filé, 20 dkg nyúlmáj, 1 dl tejszín, 2 tojásfehérje, 1-1 teáskanál szárított kakukkfû, morzsolt majoránna, õrölt fehér bors, só, és fél dl Cabinet brandy.

A brokkolisalátához: 60 dkg brokkoli, 2 pohár joghurt, 2 evõkanál FLORIOL étolaj, só, kevés citromlé, õrölt bors és késhegynyi szódabikarbóna.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!