2024.04.25. - Márk

Erõleves másképpen

Hozzávalók: 30 dkg marhacsont, 30 dkg marhalapocka, 1 adag szárnyasaprólék, 3 sárgarépa, 2 fehérrépa, 1 cikk zeller, néhány levél kelkáposzta, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál sûrített paradicsom, 1 paradicsom, 1 paprika, 1 tojás fehérje, néhány szem egész bors, csipetnyi reszelt szerecsendió, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A marhalapockát megmossuk, a felesleges részeket leszedjük és ledaráljuk. Összekeverjük a sûrített paradicsommal, a tojásfehérjével, megsózzuk, és 2 liter hideg vízben lassú tûzön elkezdjük fõzni. Beletesszük a megmosott és feldarabolt marhacsontot és a megmosott, megtisztított szárnyasaprólékot.

Forralunk egyet rajta, majd hozzátesszük a megtisztított, megmosott és hosszú csíkokra vágott zöldséget, a zellert, az egészben hagyott vöröshagymát, a megmosott káposztaleveleket, a paradicsomot, a szárától megszabadított paprikát, a gerezd fokhagymát. Egész borssal, reszelt szerecsendióval, sóval ízesítjük, és lassú tûzön 4 óra alatt készre fõzzük. Amikor elkészült, fél órán át pihentetjük, majd szûrõkanálon átszûrjük. Forrón tálaljuk, levesbetétnek elegendõ a zöldség és a hús, de ha gondoljuk, fõzhetünk hozzá cérnametéltet is.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!