2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Borjúsült sós uborkaraguval

Hozzávalók: 1,2 kg borjúcomb, babérlevél, 1 hagyma, 1 fokhagyma, 1 sárgarépa, 1 zeller, bors, só, olaj, 10 dkg sósuborka, 10 dkg gomba, 5 dkg szalonna, tárkony, tejföl.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A borjúhúst megsózzuk, és tepsibe tesszük. Olajat hevítünk, kissé megpirítjuk benne a fûszereket és a vékonyra szeletelt sárgarépát, zellert, hagymát, fokhagymát. 2-3 percig pirítjuk, majd a besózott borjúra öntjük a forró fûszeres olajat. Fehérborral meglocsoljuk, majd sütõben, 160 ºC-on, gyakran locsolgatva készre sütjük. A megsült borjú zsírjában szalonnát pirítunk, hozzátesszük a sós uborkát és a gombát, tárkonnyal, sóval, borssal ízesítjük, és ha kedveljük, tejföllel is behabarhatjuk. Köretnek párolt rizst tálaljunk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!