2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Krumplis zsemlegombóc paprikaszósszal

Hozzávalók: 4 szikkadt zsemle, 4 héjában fõtt krumpli, 2 tojás, 2 tojássárgája, 1 csokor snidling, 2 evõkanál liszt, só, frissen õrölt fekete bors, tej szükség szerint; a szószhoz: 1 hagyma, 1 piros húsú paprika, 1 evõkanál liszt, 1 evõkanál olaj, 2 evõkanál tejföl, fél csokor kakukkfû, fél evõkanál édes-nemes paprika, 6 dkg zsemlemorzsa, 8 dkg vaj, marhahúsleves (kockából).
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A snidlinget megmossuk, leitatjuk róla a nedvességet, és apróra vágjuk. A hagymát finomra aprítjuk, a paprika csumáját kivágjuk, majd felkockázzuk. A kakukkfüvet finomra metéljük. A krumplit meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. A zsemlét apró kockákra aprítjuk, és kevés tejben megáztatjuk, majd a krumplit a szitált liszttel, a tojással és a tojássárgájával, a sóval, borssal, snidlinggel összedolgozzuk, és letakarva, szobahõmérsékleten fél órán át pihentetjük.

A zsemlés krumplimasszából nyolc gombócot formálunk, és lisztben megforgatjuk õket. Gyöngyözõ, sós vízbe tesszük, és kis lángon 20 percig fõzzük, majd jól lecsöpögtetjük. A paprikaszószhoz serpenyõben olajat hevítünk, és a lisztet a hagymával együtt megpirítjuk benne. Hozzáadjuk a paprikát, a kakukkfüvet, sóval, borssal ízesítjük, felengedjük marhahúslevessel, és sûrûre forraljuk, végül belekeverjük a tejfölt. A zsemlemorzsát forró vajban világosra pirítjuk. A gombócokat jól lecsöpögtetjük, zsemlemorzsában megforgatjuk és a paprikaszósszal tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!