2024.03.29. - Auguszta

Mandulás-borjúmájas kocsonya

Hozzávalók: 50 dkg borjúmájas, 2 dl tejszín, 4 evõkanál tisztított mandula, 4 evõkanál sherry, 1 csapott mokkáskanál pástétomfûszer, 1 evõkanál dijoni mustár, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 5 evõkanál zselatinpor, fél dl tej, só, a tálaláshoz salátalevelek, narancskarikák.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A borjúmájast turmixgép poharába tesszük, hozzáadjuk a sherryt, a mustárt, felaprított hagymát, a többi fûszert, valamint a tejszínt. Pépesre õröljük. A megmaradt tejszínt kemény habbá verjük. A tejben megáztatjuk a felmelegítjük a zselatint. A mandulás forrásban lévõ vízben 5 percig fõzzük, hogy kissé felpuhuljon. Forralás után leszûrjük. Mély tálban lazán összekeverjük az anyagokat, és hozzáadjuk a mandulát. Végül õzgerincformába simítjuk, és legalább fél napig hûtjük. Tálalás elõtt a formából kiborítjuk, és lehúzzuk a fóliát, felszeletelve, salátalevelekkel, narancskarikákkal díszítve tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!