2024.04.23. - Béla

Cukrozott narancshéj

Hozzávalók: narancshéj, cukor
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A narancs lepucolt héját vízbe áztatjuk három napra, a vizet legalább naponta egy-két alkalommal lecseréljük. A harmadik napon a narancshéjat apró kockákra vagy csíkokra vágjuk (nem baj, ha rajta marad a fehér rész), és feltesszük vízben forrni. Ezt az elsõ fõzõvizet is leöntjük róla.

Ezután a narancshéjra annyi kristálycukrot öntünk, hogy ellepje, majd vizet is annyit adunk hozzá, hogy a cukor fel tudjon olvadni benne. Addig fõzzük, amíg a szirup elfõ (ez legalább háromnegyed óra), majd ha kész, egy fémtálcán elterítjük. Ha akarjuk, vagy ha véletlenül nem fõtt el eléggé a szirup, hempergessük meg kristálycukorban. Az sem baj, ha kicsit karamelles lett a narancshéj, csak ne égessük meg. Citrom- és mandarinhéjból is készíthetjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!