2024.04.25. - Márk

Párizsi kosárkák

Hozzávalók: 10-15 szelet párizsi, 3 db burgonya, 3 db fõtt tojás, 2 db ecetes csemege uborka, pirosarany, olaj a sütéshez.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A párizsiszeleteket hirtelen megsütjük az olajon, így kis kosárkákat kapunk. Szalvétán lecsepegtetjük róluk az olajat. Amíg hûl, sós vízben megfõzzük a burgonyát. Összetörjük, és egy-két kanál olajjal meglocsoljuk. A fõtt tojásokat és az uborkát felszeleteljük. Ha minden készen áll, az áttört burgonyával megtöltjük a párizsi kosárkákat, mindegyikre teszünk egy szelet tojást és uborkát. A tetejükre nyomunk egy kevés pirosaranyat. A kihûlt, kész kosárkákat hidegen, önálló ételként is tálalhatjuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!