2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Rakott borsó

Hozzávalók: 1 üveg zöldborsó, 50 dkg darált hús (lehet szárnyas is), 3 kis pohár tejföl, vöröshagyma, 2 csomag gyors rizs, só, bors, ételízesítõ, pirospaprika.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A darált húsból egyszerûen pörköltet készítünk, de csak annyi levet teszünk rá, hogy éppen ellepje. Amíg fõ, megfõzzük a rizst. A pörköltet figyelgessük, ha nagyon elfõ a leve, picikét adjunk hozzá, de ne sokat, mert akkor nagyon leveses lesz. Ha kész, még melegen belekeverjük a rizst, lefedjük, és 10 percig állni hagyjuk.

Jénaiba rétegezzük a következõ módon: alulra kerül a rizses pörkölt, rá a borsó fele elegyengetve, 1,5 pohár tejföl; aztán még egy réteg mindenbõl, a tetején mindenképp a tejföl legyen! Közepes lángon, elõmelegítés nélkül kb. 20 percig sütjük (tetõ nélkül), majd kicsit nagyobb lángon, amíg rásül a tejföl, ízlés szerint (kb. 10 perc). Rögtön tálalható és még másnap melegítve is finom.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!