2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Epres kiwis bólé

Hozzávalók: 350 g friss, vagy 2 doboz konzerv eper, 5 db kiwi, 2 üveg száraz fehérbor, 5 cl kiwi likõr vagy szirup, 5 cl eper likõr vagy szirup, 5 cl fehér rum, 5 db kockacukor, 1 limett leve, 4 dl száraz vörösbor, 1 üveg száraz pezsgõ.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az epret ( a konzerv epret nem mindig szükséges összevágni mivel sok apró szemü van a dobozban, de a levét minden esetben hesználjuk fel) és a kiwit összevágjuk kb. 1 centis darabokra, a cukrokkal ledörzsöljük a limett héját, tálba tesszük, hozzáöntjük az alkotóelemeket, és lefedve egy órán keresztül a hûtõben hagyjuk. Szervírozás elõtt hozzátöltjük a jéghideg pezsgõt.

Kellemes italozást!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!