2024.04.20. - Tivadar

Májas sajttekercs

Kitûnõ szilveszteri nassolnivaló, amely jótékonyan csökkenti az alkohol hatását. Érdemes már elõzõ nap elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók: 30 dkg trappista sajt, 30 dkg csirkemáj, 5 dkg füstölt szalonna, kis fej vöröshagyma, 1 db zöldpaprika, 5 dkg vaj, majoranna, bors, só.

A szalonnát csíkokra vágom, és serpenyõbe téve üvegesre olvasztom. A vöröshagymát ebben a zsiradékban megfonnyasztom. A zöldpaprikát apró darabokra vágva szintén hozzáadom, a májat vékony csíkokra vágva hozzákeverem, és majorannával, borssal ízesítem. Kb. 20 percig párolom-sütöm. Amikor a máj megsült, leveszem a tûzrõl, és hagyom kihûlni. Megsózom, turmixba teszem az 5 dkg vajjal és pépesítem.

Amikor ezzel készen vagyok, kiterítek egy nagyobb alufóliát. A sajtot lereszelem, és egy teflon edényben állandóan kevergetve felolvasztom kb. 5 perc alatt. Rögtön az alufóliára teszem és kinyújtom. Rákenem a pépesített májat apránként, majd szorosan feltekerem. Alufóliába betekerem és a hütõbe rakom egy napra. Szeletelve tálalom.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!