2024.03.29. - Auguszta

Grépfrútrizs

Hozzávalók: 1 csésze hosszúszemû rizs, 3 csésze tej, 5 dkg cukor, fél citrom reszelt héja, 5 dkg mazsola, 1 grépfrút, 1 pohár tejszín.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az edényt vízzel kiöblítjük, és felforraljuk benne a tejet. Beletesszük a cukrot, a citromhéjat, a kiválogatott és elõzõleg megmosott rizst, majd egészen kis lángon puhára fõzzük. A mazsolát megmossuk, a szárát leszedjük, és a fõtt, meleg tejberizsbe keverjük, hogy megduzzadjon. A grépfrútot meghámozzuk, a magjait eltávolítjuk, és a hártyáiból kifejtjük a gyümölcshúst. Apróra vágjuk, és levével együtt a rizshez keverjük.

A tejszínt egy kevés porcukorral kemény habbá verjük, és amikor a rizs kihûlt, a felét hozzákeverjük. Tálba tesszük, szépen elsimítjuk, és fogyasztásig hûtõszekrényben tartjuk. Tálaláskor rányomjuk a rizsre a tejszínhab másik felét, és a poharakba adagolt rizst gyümölcsdarabkákkal, csokoládéreszelékkel díszítjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!