Hozzávalók: 1 csésze hosszúszemû rizs, 3 csésze tej, 5 dkg cukor, fél citrom reszelt héja, 5 dkg mazsola, 1 grépfrút, 1 pohár tejszín.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Az edényt vízzel kiöblítjük, és felforraljuk benne a tejet. Beletesszük a cukrot, a citromhéjat, a kiválogatott és elõzõleg megmosott rizst, majd egészen kis lángon puhára fõzzük. A mazsolát megmossuk, a szárát leszedjük, és a fõtt, meleg tejberizsbe keverjük, hogy megduzzadjon. A grépfrútot meghámozzuk, a magjait eltávolítjuk, és a hártyáiból kifejtjük a gyümölcshúst. Apróra vágjuk, és levével együtt a rizshez keverjük.
A tejszínt egy kevés porcukorral kemény habbá verjük, és amikor a rizs kihûlt, a felét hozzákeverjük. Tálba tesszük, szépen elsimítjuk, és fogyasztásig hûtõszekrényben tartjuk. Tálaláskor rányomjuk a rizsre a tejszínhab másik felét, és a poharakba adagolt rizst gyümölcsdarabkákkal, csokoládéreszelékkel díszítjük.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!